در این نشست مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری حجت الاسلام و المسلمین سید محمد باقر هاشمی در دانشگاه علوم پزشکی ایلام ضمن خیرمقدم به حاضران اظهار کرد: تلاش و اهتمام مضاعف همگانی برای کاهش آسیبهای روانی و اجتماعی امری ضروری و انکارناپذیر است، نباید با شعار به مبارزه با آسیبهای اجتماعی برویم بلکه با برنامه مدون و تحقیقاتی و حاصل تجربه و تخصص علمی در راه کاهش این آسیب ها گام برداریم.
وی خاطرنشان کرد: جزیره ای کار کردن در حوزه آسیبهای اجتماعی توان و انگیزه دست اندرکاران را تباه می کند و رسیدن به نقطه مطلوب و قابل انتظار را ناممکن میسازد، و در کنار تحقیقاتی که در رابطه با آسیب های اجتماعی انجام میشود، دلسوزی و احساس مسئولیت و تصمیمگیری و تصمیمسازی برای پیشگیری و کاهش این آسیب ها امری ضروری و انکارناپذیر است.
حجت الاسلام و المسلمین هاشمی ادامه داد: مباحثی همچون اشتغال، ازدواج و مسکن از مباحثی هستند که عدم تحقق آنان به عنوان هدف ممکن است باعث ایجاد مشکلات و آسیب های روانی اجتماعی در بین افراد گردد.
وی افزود: از نظر اسلام و تمام تفاسیر و رساله ها، مهمترین عامل کنترل مسائل روحی، روانی، فردی، اجتماعی و خانوادگی پرهیزکاری است و خداوند بشر را برای دسترسی به آرامش، به تقوا و ملزومات معنوی آن نوید داده است.
دکتر سید رحمت اله موسوی مقدم مدیر محترم گروه الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در سخنان خود اظهار داشت: ما باید جهان را با همه ی ویژگی های خوب و بدی که دارد بپذیریم.
وی اظهار داشت: در جامعه کنونی ما ضعف اخلاقیات، ضعف ایمان و ... مشهود است. ما باید بر اثر گذاری جهان آخرت بر زندگی این جهانی در بحث ها و نشست هایمان تأکید ویژه داشته باشیم و این مسأله را به خوبی برای اقشار مختلف جامعه تبیین کنیم، ما باید در زمینه آشنایی مردم با مذهب و اینکه چگونه مذهب باعث می شود افراد جامعه کمتر به خودکشی فکر کنند حرف بزنیم و این مسئله را به خوبی به مردم بشناسانیم. در جامعه فضای شادی و پر نشاطی را به وجود بیاوریم، و می بایست اخلاق در جامعه تقویت شود و عقلانیت سرمنشأ تمام امور باشد.
موسوی مقدم گفت: در جامعه ما به علت اینکه دسترسی به امکانات زنندگی سخت شده است، آسیبهای اجتماعی نیز در سالهای اخیر تشدید شده است و پدیده هایی مانند فقر و افزایش شهرنشینی به این پدیده دامن زده است. ادامه گزارش نشست در بخش های بعدی