(قسمت چهارم)دکتر نوراله یادگاری روان پزشک و عضو محترم هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص علل و عوامل خودکشی به ایراد سخن پرداخت و اظهار داشت: در بحث خودکشی، از عوامل روانپزشکی 15 درصد مربوط به عوامل زیستی است و بقیه عوامل اجتماعی و روان شناختی است، به عبارت دیگر خودکشی عوامل ژنتیک و بیولوژیک نیز دارد که باید در کنار عوامل روانشناختی مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: حدود 23 درصد مردم کشور نشانگان اختلالات روانپزشکی را دارند، اما همه آنها اختلال جدی ندارند و کسانی که دچار اختلال روانی جدی هستند کمتر از یک درصد جامعه هستند و افرادی که دچار اختلال روانی هستند، افرادی مغفول، مظلوم و رنجور هستند که به عنوان بیماران خاموش باید مورد توجه قرار گیرند، چرا که نرخ خودکشی در این افراد به مراتب از سایر اقشار جامعه بالاتر است.
دکتر ستار کیخاونی روان شناس و عضو محترم شورای پژوهشی مرکز آسیب های روانی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی ایلام در بحث تبیین آسیب های روانی و اجتماعی اظهار داشت: آسیب های روانی و اجتماعی یک مدل است و انشاءالله می بایست در این حوزه کارگروه های تخصصی تشکیل شود و بحث های تخصصی با حضور متخصصین این حوزه صورت بگیرد تا نتایج عملی و عینی تری بدست آید.
وی ادامه داد: خودکشی یک پاسخ است، پاسخ به ناملایماتی که در زندگی برای افراد بوجود می آید و بدین صورت فرد تلاش می کند خود را از دام مسائل و مشکلات زندگی رها کند.
دکتر وحید احمدی روان شناس و عضو محترم هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام از زاویه جدیدی مقوله ی خودکشی را مورد بررسی قرار داد و اظهار داشت: خودکشی در پاسخ به استرسورهای زندگی اتفاق می افتد و یک گزینه است که فرد برای خلاص شدن از فشارزاهای زندگی انتخاب می کند.
دکتر امیر مهردادی روان شناس و معاون محترم پژوهشی سازمان آموزش و پرورش استان ایلام در مورد علل خودکشی اظهار داشت: ناکامی در زندگی یکی از دلایل عمده خودکشی است، و بیان کرد عدم آموزش مهارت های زندگی در جامعه و سبک های تربیتی نادرست راه را برای شیوع و میزان بروز آسیب های روانی و اجتماعی، بخصوص خودکشی باز کرده است.
در ادامه ابراز داشت: شاه بیت عوامل خودکشی، درماندگی و ناامیدی است که باعث افزایش استرس های غیر قابل تحمل می شود و چگونگی کنارآمدن با این مسائل نیازمند آموزش همگانی است.ادامه گزارش نشست در بخش های بعدی