(قسمت پنجم)دکتر علی موسی نژاد جامعه شناس و عضو محترم هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم در حوزه ی آسیب های روانی و اجتماعی به نحو احسن انجام وظیفه کنیم و بخصوص در بحث پیشگیری نیاز است که اطلس آسیب های روانی و اجتماعی در استان و برنامه ی راهبردی پیشگیری از خودکشی تدوین شود، در این حوزه هنوز تحقیق جامع و کاملی انجام نشده است و به نظر می رسد تحقیقات بین رشته ای و کیفی مورد نیاز است و کار را باید به سازمان های مردم نهاد واگذار کرد.
دکتر سپید نامه جامعه شناس و عضو محترم هیئت علمی دانشگاه ایلام بحث خود را با سوال در مورد خودکشی آغاز کرد و پرسید: رویای آرمانی ایلام در زمینه ی خودکشی چیست؟ چرا خودکشی به عنوان یک راه حل ترجیح داده می شود؟
وی گفت: جامعه دچار شکست اخلاقی شده است و باید برگردیم به اخلاق و اخلاق مداری تا ما بتوانیم به نحو درست و منطقی با آسیب های روانی و اجتماعی مبارزه کنیم و نیابد از رسانه ها انتظار داشته باشیم آسیبهای اجتماعی را کتمان کنند، این مسائل باید در جامعه مطرح شود تا مسئولان به فکر راه حل بیفتند و وزارت بهداشت قطعا یکی از متولیان سلامت اجتماعی است و باید در این زمینه برنامه داشته باشد.